Jag heter Susie Lexelius, har två pojkar, David och Adam, som nu är stora och är hem till mamma emellanåt!


Mina fina flickor!!! Lillan, Salsa och Alice!********Här sitter jag på bron med några av mina hundar.Jag med min Australian Shepherd "Indi" / *************Här var David o Adam små killar!!! Sitter tillsammans med Indi, Vilja och Cilly.

 

Jag bor i Öd, ca 1,5 mil utanför Östersund. Jag har haft hund sen tonåren och min allra första hund var en Dvärgschnauzer p/s från kennel Isolas, (Isolas Bizarre).
Har verkligen mycket att tacka Tage Lund för, (kennel Isolas) som "tordes" sälja en hund till en ung tjej som verkligen "brann" för att skaffa hund!!! Sen när mitt hundintresse utvecklades och jag gick kurser och utbildningar så var jag sugen att skaffa en p/s Riesenschnauzer, men dom fanns det inte många av och av en slump så föll jag för Tervueren. Då kom jag i kontakt med Gunilla och Sven Altenmark, (kennel Wirwelwind),och åkte 120 mil genom Sverige för att hämta hem min första Tervueren-hane, "Lotus", (Wirwelwinds Pigge-Linus), (att dom tordes låta en ung tjej med mycket "visioner" om hunderiet att köpa en hund ska dom ha mycket "credit" för!!! )tyvärr så vart han överkörd av ett tåg då han var drygt 1 år gammal, sen kom Wirwelwinds Mister-X Jo´de Hex till mig, "Stoy", han vart SLCH.
Nästa "Wirwelwindare" vart Mysko-Mys-Troll, "Mysko", som vart KORAD +209 p och även SLCH, han tävlade jag både i SÖK, SKYDD o SPÅR med.
Tyvärr fick han ett alldeles för kort hundliv och jag kan fortfarande sakna honom...
Efter det så har jag haft både Schäfer hemma för bruksmeritering till flera schäferuppfödare, (bla Dalmarkens och Av Ulfsäter), även haft Australian Shepherd, bla min älskade "Indi", Meet MyOwn Azumarill, som jag tyvärr fick placera om pga min skilsmässa .
Inte ska jag glömma Yvonne och Lasse, Kennel Valsmossen, som jag träffade på Schäferbruks-SM och lät mig köpa min helt underbara Valsmossens Vilja
(2000-05-07 - 2010-11-25)
Hon var helt fantastisk mentalt och jag saknar henne fortfarande. Hon var den ultimata brukshunden för mig, totalt stabil och sten-cool, har aldrig morrat åt en två-bent varelse (förutom på MH:t..!) Aldrig missat ett spår, gick lydnad helt kanon utan "schäfer-pip" och dessutom blivit BIS på SBK-utställning...! Hon nedkom även med nio helt underbara valpar... Så synd att Valsmossen lagt ner sin uppfödning...:(

Är utbildad instruktör sen 1987 i SBK och har haft olika uppdrag inom SBK; tävlingsledare, utbildningskommittén, styrelsen mm. Har varit anställd som väktare åt Securitas sedan 1989, där jag även var ansvarig för träningen av tjänstehundarna våra inom företaget. Har alltid haft ett intresse för den exteriöra biten på hundarna, tycker att det går att kombinera med bruksarbete. Så en vacker brukshund är bara ett plus!!

Sen så måste jag även ta med mina härliga vänner Göran Åkesson, (Kennel Theneican), min kära vän och utställningskompis! Oj vad mycket vi hunnit kuskat runt
i
Norden tillsammans! Inte att förglömma allt hundprat! Dig min vän har jag mycket att tacka för!!!
Patric Ragnarsson
(som är utställningsdomare på bla dv-schnauzer) och Chottis, (Kennel Chottans), utan er så skulle min värld vara så mycket fattigare....!

Hela min vita uppfödning har jag som grund SE UCH Matraz'epe Dandelion och hon är
nu mormors mor till min senaste vita kull.

Jag, Salsa, Holly och Kindra. Dom tikar som jag började med."Kindra" Mjölkvattnet 2007.


Älskar att vara ute i ödemarken med mina hundar!!!

"Salsa" Mjölkvattnet 2007.


Min älskade "Vilja" som tyvärr inte finns längre, Mjölkvattnet 2007.

Kennelnamnet "ESSLEX" är en ordlek på mitt namn;
ESS = S. LEX = Från Lexelius, alltså ESSLEX!!


Då jag på grund av en ledsjukdom inte kan fortsätta med brukshundar så var valet ganska lätt att skaffa mig en dvärgschnauzer igen! Sen så har det blivit flera och snabbare än min plan var från början...:))


Här är jag på en härlig höstbild när vi var på
fjällvandring i Mjölkvattnet hösten -07.